A(r)thena Creatief

 

 

kunst & creatie voor kinderen ter bevordering van de ontwikkeling van fantasie en inbeeldingsvermogen, esthetiek  en een gezonde wilskracht.

 

 

 

Via onder andere basisactiviteiten als tekenen, schilderen en boetseren zullen de vormgevende krachten geschoold worden. Geïnspireerd door een verhaal, een inhoud of een specifiek thema gaan we vormgevend aan de slag. 

 

 

 

 

Maar ook met technieken uit de vrije grafiek gaan we actief aan het werk en verbinden deze al dan niet met andere creatieve technieken tot een sprekend geheel. Het thema wordt steeds vooraf meegedeeld.


Praktisch

Wanneer? Woensdagmiddag van 14u tot 17u

Wie? Jongens en meisjes uit het 2de tot en met 4de leerjaar

Waar? Kunststudio A(r)thena, Bloemendalestraat 111, Beernem

Kostprijs: € 20/sessie, kunnen individueel gevolgd worden

Data:  30/01, 27/02, 24/04, 29/05

 

Docent: Katrien Pauwelyn

Inschrijven? Bij voorkeur minimum 3 dagen vooraf

 

 

Wat nog meer? Trek kledij aan die een spatje inkt, verf, lijm, enz verdraagt, ook een schort staat steeds mooi! 

Dorst?  Een waterkan staat klaar

Honger? een eenvoudige koek of stuk fruit zijn prima om mee te brengen, geen snoep!

 


Woensdag 30/01

 

Thema:

 

 


Inschrijven voor deze sessie kan tot zondag 27/01 tot 20u !

Over beeld, woord, seizoenen...en het jonge kind

Een zoektocht naar de kern van een beeld, om het een gepaste uitdrukking te kunnen geven. Een leven lang kan je ermee aan de slag. Het zoeken, het falen en het slagen ervan zijn enkele stappen die dit zo boeiend maken. Als volwassene gaan we hier al dan niet meer bewust mee om. Een kind dan eerder vanuit een nabootsen, een intuïtief aanvoelen gebaseerd op wat het kent uit zijn omgeving en leefwereld.

 

Mijn opleiding tot etaleur vormde een goede basis in niet alleen het vanuit het niets aan de slag gaan met vele materialen tot een expressief geheel maar wakkerde ook mijn interesse voor de seizoenen aan, als dankbare leidraad in creatief of kunstzinnig werk en in het werken met kinderen.

 

Naast schilderkunst en vrije grafiek aan de academie volgde ik ook enkele bijscholingen gericht op kinderen zoals illustreren -en schrijven voor kinderen en kinderyoga om het jonge kind zowel beeldend, verbaal en op fysiek vlak te leren kennen. Dit naast een algemene studie omtrent het mensbeeld. 

Met A(r)thena Creatief en Het Yogabos wil ik jonge kinderen op een adequate wijze met beeldende kunst laten kennismaken. Bij de kinderyoga is het lichaam zelf het instrument om  er dingen mee uit te beelden, in het creatief atelier gaan we dan weer met diverse materialen en technieken aan de slag. Bij beide wordt vanuit een verhaal, beeld of thema aangevangen.

 

Vertaald naar kinderen, kunnen we met de oefeningen zowel fysiek als artistiek naar een goede en gepaste uitdrukking op zoek gaan op creatieve wijze. Hun interesse tot de inhoud brengt deze tot leven, verbindt hen ermee en brengt rust in plaats van overprikkeling.