Vanaf dinsdag 02/10

Het Yogabos

 

 

Ga mee op avontuur in de wondere wereld van Tuur Denuil, Isabelle Tourterelle, Leon De Leeuw, Alois De Vis en Marieloe Dekoe. Samen met hun vrienden in het bos of op het veld beleven we vele avonturen…

 

 

Aan de hand van een verhaal, rijmpjes of fabels gaan we op een speelse manier dieren of ook planten gaan nabootsen. Het uitbeelden van een dier via een beweging sterkt het jonge kind in de opbouw van een gezonde wilskracht en concentratie -en coördinatievermogen

 

 

 

 

De fantasie en het voorstellingsvermogen worden gesterkt, wat in tijden waarin van het kind een sterke cognitieve vaardigheid verwacht wordt niet alleen lavend werkt op de jonge kinderziel maar het ook makkelijker met het cognitieve laat omgaan.

 

 

 

 

De oefeningen stabiliseren het zenuwstelsel van het kind en laten het gewaarwordingsleven rijpen waardoor ook het denken tot een levendige vorming kan komen. Het kind leert hiermee een beeld speels om te zetten in een passende beweging.

 


Praktisch

Wanneer? Dinsdagavond  van 17.30u tot 18.30u

Wie? Jongens en meisjes uit het 1ste tot en met 3de leerjaar

Waar? Yogaschool Trikon, Bloemendalestraat 111, Beernem

Kostprijs: € 20/3sessies 

Docent: Katrien Pauwelyn

Inschrijven? Bij voorkeur minimum 3 dagen vooraf

Wat nog meer? Trek kledij aan waarin je makkelijk kan bewegen

 

Data: 27/11, 11/12, 18/12,

 

08/01, 22/01, 29/01, 05/02, 19/02,  19/03, 26/03, 02/04, 30/04, 14/05, 21/05, 28/05, 11/06 


Over beeld, woord, seizoenen...en het jonge kind

Een zoektocht naar de kern van een beeld, om het een gepaste uitdrukking te kunnen geven. Een leven lang kan je ermee aan de slag. Het zoeken, het falen en het slagen ervan zijn enkele stappen die dit zo boeiend maken. Als volwassene gaan we hier al dan niet meer bewust mee om. Een kind dan eerder vanuit een nabootsen, een intuïtief aanvoelen gebaseerd op wat het kent uit zijn omgeving en leefwereld.

 

Mijn opleiding tot etaleur vormde een goede basis in niet alleen het vanuit het niets aan de slag gaan met vele materialen tot een expressief geheel maar wakkerde ook mijn interesse voor de seizoenen aan, als dankbare leidraad in creatief of kunstzinnig werk en in het werken met kinderen.

 

Naast schilderkunst en vrije grafiek aan de academie volgde ik ook enkele bijscholingen gericht op kinderen zoals illustreren -en schrijven voor kinderen en kinderyoga om het jonge kind zowel beeldend, verbaal en op fysiek vlak te leren kennen. Dit naast een algemene studie omtrent het mensbeeld. 

Met A(r)thena Creatief en Het Yogabos wil ik jonge kinderen op een adequate wijze met beeldende kunst laten kennismaken. Bij de kinderyoga is het lichaam zelf het instrument om er dingen mee uit te beelden, in het creatief atelier gaan we dan weer met diverse materialen en technieken aan de slag. Bij beide wordt vanuit een verhaal, beeld of thema aangevangen.

 

Vertaald naar kinderen, kunnen we met de oefeningen zowel fysiek als artistiek naar een goede en gepaste uitdrukking op zoek gaan op creatieve wijze. Hun interesse tot de inhoud brengt deze tot leven, verbindt hen ermee en brengt rust in plaats van overprikkeling.