Omtrent A(r)thena

A(r)thena studio voor kunst en cultuur

A(r)thena

 

studio voor kunst en cultuur 

 

Van kinds af aan ben ik geboeid geweest door kunst. Op de boekenplank thuis stonden enkele plakboeken met telkens een viertal afbeeldingen van schilderijen van beroemde kunstenaars. Het intrigeerde mij waarom precies die werken erin voorkwamen. Wat maakt kunst tot kunst vroeger, en nu? 

 

A(r)thena studio voor kunst en cultuur biedt een actieve werkplek voor kunst en is ingericht om vrije grafiek te beoefenen. 

 

Volg het aanbod workshops of kom in het vrij atelier werken op maandag. 

 

Interesse, maar de data lukken niet? Neem vrijblijvend contact op, ik zoek graag mee naar passende momenten  om met u aan de slag te kunnen.


Chi sono?…io sono

 

Ik heet Katrien Pauwelyn, heb mijn jeugd in het hart van West-Vlaanderen doorgebracht. Mijn studies resulteerden zich in mode, etaleur en lijstenmaker/vergulder. 

 

Naast dit heb ik enige kortlopende cursussen gevolgd om kunst op diverse vlakken te leren kennen. Zoals glas in lood, aquarel, illustreren voor kinderen, anatomie-tekenen, tekenen naaktmodel, portrettekenen, vrije grafiek, schilderkunst…

 

Momenteel ben ik leerlinge aan de academie te Gent en volg er het vierde jaar niet-toxische grafiek en volg ik de richting levend model te Brugge

Kunst & Cultuur

A(r)thena  brengt kunst maken en cultuur samen met Tekst & Topics, en cultuurgeschiedenis als ingrediënten voor een actief beleven van kunst.

 

Kunststudio

Workshops en Vrij atelier in een lichtvolle kunststudio. Ook privélessen grafiek mogelijk!

Tekst en Topic

Is kunst gewoon mooi, een trend, via toeval of een denkproces ontstaan? Is kunstgeschiedenis alleen een boeiend verhaal? Hoe kunnen we nu kunst maken of begrijpen?


Over goden & andere geheimen

 

De naam A(r)thena studio voor kunst en cultuur werd als volgt gekozen. De Griekse godin Athena was onder meer godin van de kunsten. In de Griekse tijd waren de godenwereld en de mensenwereld nog rechtstreeks met elkaar verbonden. Met A(r)thena wil ik via kunst de fysieke met de geestelijke, voor ons niet zomaar zichtbare wereld, weten te verbinden. Dit door de geheimen die in de fysieke werkelijkheid aanwezig zijn te leren waarnemen en weergeven in artistiek werk. Het woord "Studio" slaat niet enkel op de ruimte waarin gewerkt zal worden maar is ook gekozen vanwege de Italiaanse betekenis ervan, namelijk "ik studeer". De woorden "kunst en cultuur" staan dan weer voor het vakgebied waar omtrent gewerkt zal worden. Door de letter "R" toe te voegen ontstaat een woordspeling tussen kunst en de godin Athena. 

 

In het logo is een afbeelding van het basreliëf "Athena Pensante" verwerkt. Hier is de godin in aanschouwing van een voorwerp dat tegenover haar staat. De speer staat als een soort verbinding tussen het voorhoofd met het denken en het onderwerp van studie.