Workshops lino,houtsnede & etsen, de basics

Gebeten door grafiek? Op zoek naar een boeiend artistiek medium? Deze lessen bieden je volop mogelijkheden om je creatief en kunstzinnig proces te verrijken. Basislessen om de technieken aan te leren worden herhaaldelijk ingericht. Daarnaast kan je op je eigen tempo in het vrij atelier de geleerde zaken in persoonlijk werk gaan omzetten. 

 

Vanwege de praktische voorbereidingen graag minimum 3 dagen vooraf inschrijven.

Workshops najaar 2019

Workshop droge naald

dinsdag 10/09, 17/09 en 24/09 telkens van 19u tot 22u

 

Droge naald is een echte basistechniek die je zowel als een werk op zich of samen met andere etstechnieken kan toepassen. Deze lessenreeks is ideaal om het basisprincipe van het etsen te leren kennen. 

 

We gaan met een PVC-plaat aan de slag. Leren de plaat in te inkten af te slaan en het drukken zelf. We kijken waar we het beeld kunnen versterken of een extra kleurtoets kunnen geven en overwegen hierbij een gekleurde achtergrond, Chinese college of a la poupée toe te passen.

 

 € 90 gebruik alle materialen inbegrepen

 

Een grafisch werk opbouwen kan zowel met één techniek of vanuit een combinatie van meerdere technieken opgebouwd worden. Het is handig om meerdere te kennen om zo te bepalen hoe je je beeld zal opbouwen.

 

Deze minireeksen zorgen dat je voldoende basiskennis kan opbouwen om daarna aan te sluiten in het vrij atelier. Met de Flex-kaart kan je flexibel tijdens de openingsuren komen werken aan een techniek naar keuze.


Workshop etsen basis: zachte grond en lijnets

dinsdag 1/10, 8/10, 15/10 en 22/10 telkens van 19u tot 22u

 

In deze reeks leren we 2 basistechnieken aan in koper namelijk zachte grond of vernis-mou en lijnets. We ontdekken eerst de mogelijkheden die deze technieken ons bieden.We leren stapsgewijs het koper op te schuren, de nodige afdeklagen aan te brengen, de tekening op te bouwen, de etsbaden te gebruiken en het drukken zelf. Na deze reeks kan je de vervolgreeks aquatint volgen om nog meer mogelijkheden te hebben om je beeld te gaan opbouwen.

 

Het etsen gebeurt volgens het niet-toxisch procédé. 

 

€ 120 gebruik alle materialen inbegrepen


Workshop Etsen: Aquatint

dinsdag 5/11, 12/11 en 19/11 telkens van 19u tot 22u

 

Met aquatint kan je heel gevoelig grijstonen (of kleurschakeringen) in je werk brengen. Zo kan je makkelijk diepte creëren, schaduwen toepassen of vlakken etsen, zoals Francesco de Goya zo knap in zijn werk toepaste. Een onontbeerlijke basistechniek naast de zachte en lijnets in het etsproces. 

 

Om deze reeks te volgen heb je bij voorkeur al voorkennis niet-toxisch etsen.

 

€ 90 gebruik alle materialen inbegrepen

 

Eens men de basis onder de knie heeft kan men verder gaan experimenteren met kleur, papiersoorten enz. In de toekomst worden dan ook workshops ingericht waarmee men het werk nog kan verfijnen of aanvullen.Workshop Hoogdruk: Lino

Woensdag 2/10 en 9/10 telkens van 19u tot 22u

 

Lino kennen we vooral van die typische zwart-witprenten, denk maar aan het werk van Frans Masereel. We leren de lino juist klaar te maken voor we de tekening zetten en gaan snijden. We bekijken de verschillende mogelijkheden om de tekening te zetten en hoe we lino kunnen afdrukken. 

 

€ 60 gebruik alle materialen inbegrepen

 

 

Tweede reeks lino: Woensdag 20/11 en 27/11 telkens van 19u tot 22u

 

 

€ 60 gebruik alle materialen inbegrepen