Levend Model

Een van de meest levendige disciplines in de beeldende kunsten is het werken naar levend model. Naast het zich oefenen in het weergeven van een model dat voor je staat op papier, gebeeldhouwd, in klei of wat dan ook is er een interactie tussen het model en de kunstenaar zelf. Dit maakt dat het model niet gewoon een object is maar mee de sessies vormgeeft en als een soort acteur die poses van binnenuit vorm kan geven. 

 

Werken naar levend model vergt enige concentratie maar ook een aanpassingscapaciteit. Het menselijk lichaam heeft bepaalde verhoudingen, ook al is elk model dan weer individueel verschillend wat dat betreft. Het is niet alleen voor het model een hele kunst om de pose de gewenste tijd goed aan te houden, ook wie tekent dient de focus te behouden. Maar zoals met zoveel dingen, herhaling doet het kunnen groeien. Eveneens is het wisselen van materialen en techniek, van duurtijd van een pose of ook van model noodzakelijk om geleidelijk aan vrij en ongedwongen een werk naar levend model op te bouwen.

 

Voor de komende sessies heb ik het genoegen om samen te werken met twee rijkelijk ervaren modellen. De eerste twee sessies zal Tekenmodel P er zijn als mannelijk model en de derde sessie gaat door met het vrouwelijke model namelijk Tekenmodel KKK.

 

Om organisatorische redenen, de reservatie van de modellen, wordt er gevraagd om ruim vooraf in te schrijven.

 

Wie weinig of geen ervaring heeft wordt individueel begeleid tijdens de sessies. Wie ervaren is in het werken naar levend model wordt bijgestuurd waar nodig of gewenst.

 

Er kan zowel volledig vrij gewerkt worden of je kan met de voorgenomen materialen van de sessie aan de slag. 

 

Naast je eigen basismateriaal zijn er nog andere materialen beschikbaar om uit te proberen.

 

 

De duur van de poses is eerder gericht op tekenen en schilderen

 

Voor verdere vragen of inschrijvingen kan men zich aanmelden via de groene knop op deze pagina. 

 

Bij inschrijving worden de betaalgegevens doorgestuurd. 

 

Bij succes zullen er in de toekomst nog sessies ingepland worden. 


Praktische info

 

maandag 12/02 met Tekenmodel P

maandag 19/02 met Tekenmodel P

maandag 26/02 met Tekenmodel KKK

 

telkens van 18u30 tot 21u30

 

Breng zelf een schetsboek naar wens en/of papier mee (A3 of groter) alsook potloden een gom en penselen. Zijn er andere materialen die je graag gebruikt kan je deze uiteraard ook meenemen. 

 

Er zijn grote vellen grijs karton beschikbaar en ook andere materialen zoals Chinese inkt of acryl etc. Er zijn een aantal zitplaatsen aan tafels beschikbaar en vier staande ezels. 

 

enkele sessie € 24 

drie sessies € 66