Vrij atelier, workshops houtsnede & etsen

Vrij atelier

Op maandag vanaf 24/09

 

Tussen 17.00u en 21.30u

 

Je kan vrij komen werken aan een techniek naar keuze. Het atelier is voorzien op hoogdruk met lino en houtsnede en op diepdruk. Ik sta waar gewenst praktisch en artistiek adviserend bij of je kan nog wat persoonlijke uitleg bekomen als je eens een deel van een basisworkshop gemist hebt.

 

Je kan flexibel met de 10-urenkaart aan de slag.  Het is aan te bevelen om toch +/-3u per sessie te voorzien. 

 

Een deel van de materialen zoals zuren, inkt, afdekmiddelen, reinigingsmiddelen etc. zijn reeds inbegrepen, een deel koop je nog aan naargelang de techniek die je wenst te beoefenen. Basismaterialen zoals papier en koper, lino of hout kunnen ook ter plaatse tegen kostprijs aangekocht worden maar dit vormt geen verplichting en kan je dus ook elders naar eigen keuze aankopen. 

 

Er zijn steeds basisgereedschappen ter beschikking,  zodat je niet meteen alles dient aan te kopen maar je eerst kan ontdekken wat je zelf graag gebruikt. (overzicht per techniek in opmaak).

 

Vrij atelier & 10-urenkaart

Op maandag tussen 17u en 21.45u

Kostprijs: €65 voor een 10-urenkaart

De 10-urenkaart blijft onbeperkte tijd geldig. Deze is in 40 verdeeld, dus per kwartier. Per afgerond kwartier wordt de gewerkte tijd op je kaart gemarkeerd dus verlies je geen uren. 

 

Overzicht wat wel en niet inbegrepen: in opmaak


Workshops vrije grafiek te Beernem

Workshop Droge Naald

Maandag 17/09 van 19u tot 21.45u

 

Droge naald is een echte basistechniek die je zowel als een werk op zich of samen met andere etstechnieken kan toepassen. Deze workshop is ideaal om het basisprincipe van het etsen te leren kennen.

 

We gaan met een PVC-plaat aan de slag. Leren de plaat te bewerken, in te inkten, af te slaan en het drukken zelf. 

 

We kijken waar we ons beeld kunnen versterken of een extra kleurtoets kunnen geven. Na deze workshop kan je starten in het vrij atelier en weet je al hoe je kan gaan drukken wanneer je een andere etstechniek in koper aanleert. 

Kostprijs: € 20, alle materialen inbegrepen

 

Extra: een tweede droge-naald sessie gaat door op maandag 24/09 tijdens het vrij atelier, start om 19u. 


Workshop Etsen: Zachte Grond

Dinsdag 25/09 van 19u tot 21.45u

Maandag 01/10 van 19u tot 21.45u

 

Zachte grond is de eerste etstechniek die we in koper zullen aanleren. Hoewel deze meestal aanvullend gebruikt wordt in het beeld passen we hem toch als eerste toe in het etsproces.

 

Door de zachte afdeklaag kan je vrij gaan tekenen op je etsplaat maar ook reliëf-materialen er in gaan drukken of vegen.

 

We leren de plaat op juiste wijze op te schuren. Maar ook je beeld op te bouwen indien je het met de volgende etstechnieken wilt gaan combineren.

 

He etsen gebeurt volgens het niet-toxisch procédé.

Kostprijs: €20 per sessie,  alle materialen inbegrepen

De sessie op maandag 01/10 loopt samen met het vrij atelier.


in opmaak