Workshops lino,houtsnede & etsen, de basics

Gebeten door grafiek? Op zoek naar een boeiend artistiek medium? Deze lessen bieden je volop mogelijkheden om je creatief en kunstzinnig proces te verrijken. Basislessen om de technieken aan te leren worden herhaaldelijk ingericht. Daarnaast kan je op je eigen tempo in het vrij atelier de geleerde zaken in persoonlijk werk gaan omzetten. 

 

Vanwege de praktische voorbereiden graag tot 3 dagen vooraf inschrijven.

Workshop droge naald

                   Woensdag 06/02 (i.p.v. 14/01) van 19u tot 21.45u

 

Droge naald is een echte basistechniek die je zowel als een werk op zich of samen met andere etstechnieken kan toepassen. Deze workshop is ideaal om het basisprincipe van het etsen te leren kennen.

 

We gaan met een PVC-plaat aan de slag. Leren de plaat te bewerken, in te inkten, af te slaan en het drukken zelf. 

 

We kijken waar we ons beeld kunnen versterken of een extra kleurtoets kunnen geven. Na deze workshop kan je starten in het vrij atelier en weet je al hoe je kan gaan drukken wanneer je een andere etstechniek in koper aanleert. 

 

Kostprijs: € 24, alle materialen inbegrepen + koffie, thee & water

Een grafisch werk opbouwen kan zowel met één techniek of vanuit een combinatie van meerdere opgebouwd worden. Het is handig om meerdere onder de knie te hebben of te kennen om om te bepalen hoe je je beeld zal opbouwen.

Workshop Etsen: Zachte Grond

Maandag 28/01 van 19u tot 21.45u 

 

Zachte grond is de eerste etstechniek die we in koper zullen aanleren. Hoewel deze meestal aanvullend gebruikt wordt in het beeld passen we hem toch als eerste toe in het etsproces.

 

Door de zachte afdeklaag kan je vrij gaan tekenen op je etsplaat maar ook reliëf-materialen er in gaan drukken of vegen.

 

We leren de plaat op juiste wijze op te schuren. Maar ook je beeld op te bouwen indien je het met de volgende etstechnieken wilt gaan combineren.

 

He etsen gebeurt volgens het niet-toxisch procédé.

Kostprijs: €24,  alle materialen inbegrepen + koffie, thee & water

Deze basisworkshops zijn compact en bedoeld om in 1 avond het volledige proces te doorlopen om de techniek aan te leren. Om deze echt kunstzinnig of creatief te gaan toepassen kan je verder aansluiten in het vrij atelier.

 

Heb je een bepaald stuk van de les gemist of niet begrepen, tijdens het vrij atelier kunnen we de tijd nemen voor extra uitleg.


Workshop Etsen:  Harde Grond

Workshop Etsen: Aquatint

Harde grond: Maandag  11/02 van 19u tot 21.45u

 

Harde grond of ook lijnets is de hoofdtechniek in het klassieke etsen. Naar gelang je wensen kan je puur lineair gaan etsen of door het veelvuldig kruisen van de lijnen ook vlakken en schaduwen gaan creëren.

 

 

 

 

 

Aquatint: Maandag 25/02van 21u tot 21.45u

 

Met aquatint kan je heel gevoelig grijstonen (of kleurschakeringen) in je werk brengen. Zo kan je makkelijk diepte creëren of schaduwen toepassen of makkelijk grotere vlakken etsen. Een onontbeerlijke basistechniek naast de zachte en harde grond in het etsproces.


Eens men de basis onder de knie heeft kan men verder gaan experimenteren met kleur, papiersoorten enz. In de toekomst worden dan ook workshops ingericht waarmee men het werk nog kan verfijnen of aanvullen.

Kostprijs: €24 per sessie,  alle materialen inbegrepen + koffie, thee & water

 Workshop Hoogdruk: Lino Deel 1 & 2


in opmaak